Sådan finder du den rette type cykel

Går du og overvejer at købe en ny cykel, og ved du ikke helt, hvilken type cykel, der passer bedst til dine behov? Hvis ja, så vil vi i denne artikel gennemgå nogle af de forskellige cykeltyper. Alt efter hvad du skal bruge din cykel til, så vil der være typer, der er mere fordelagtige end andre.

Der findes rigtig mange forskellige typer cykler, men du kan forhåbentligt få noget inspiration ud af denne artikel. Hvis du vil vide mere, så læs med herunder.

Citybike

Hvis du bor inde i byen, og du skal bruge en cykel til at kunne komme til og fra skole eller arbejde, så kan en citybike være noget for dig. Som regel er en citybike udstyret med bagagebærer, skærme og lygter.

Citybikes kan fås i både herre- og damemodeller, hvor damemodellen har en lavere indstigning. En citybike er ikke en særlig let type cykel, hvorfor det derfor ikke er den du skal vælge, hvis du udelukkende vil cykle for motionens skyld

Citybikes kan både fås med indvendige og udvendige gear. Indvendige gear kræver ikke så meget vedligeholdelse som de udvendige. Udvendige gear skal smøres oftere. Dog kører cyklen en del lettere og hurtigere med udvendige gear.

Mountainbike

Hvis du gerne vil ud at køre i skoven, så kan du vælge at købe en mountainbike. En mountainbike er lavet med affjedring, så den kan køre godt på ujævnt terræn. Cyklen passer især godt til dig, der vil cykle for motionens skyld.

Selvom mountainbikes primært er egnet til motionsbrug, så kan du udstyre den med komponenter, så den også passer til hverdagsbrug. Mountainbikes kan derfor også bruges på veje, hvor der for eksempel er mange kantsten og huller i vejene.

Mountainbikes kan fås i forskellige prisklasser alt efter, hvilke udstyr den skal have.

Elcykel

Hvis du skal køre længere ture på cyklen, og du gerne vil have lidt hjælp til at komme fremad, så kan du købe dig en elcykel.

En elcykel er udstyret med en batteridrevet motor, der kan få cyklen til at kører op til 25 kilometer i timen. Dermed er den perfekt, hvis du skal op og ned ad stejle bakker. Elcykler kan fås i forskellige afskygninger, så du kan finde en, der passer til dig og dine behov og ønsker.

Racercykel

Hvis du gerne vil cykle hurtigt, så skal du kigge efter en racercykel. En racercykel er en let type cykel, der er bygget til at køre stærkt. Det kan være en fordel med en racercykel til de længere distancer. Du kan også bruge en racercykel til motion, både på hyggeniveau, men også på et mere seriøst plan.

Du kan også få en racercykel, der er fordelagtig til at køre i ujævnt terræn.

admini

Back to top