Hvorfor vælge en certificeret tatovør?

Det at tatovere derhjemme, kan sikkert være en sjov oplevelse med vennerne, men hvis man ikke passer på, så kan det hurtigt blive til ens værste mareridt. Hvis du gerne vil have en tatovering til at skyde dit selvværd helt i vejret, så vil det være bedst at vælge en certificeret tatovør frem for en ven, og herunder er grundende til det:

Mangel på ordentligt udstyr

Når man får en tatovering, så stikker man en nål igennem huden, hvor blækket skal være. Men hvis enten blækket eller nålen ikke er ren, så kan der hurtigt gå betændelse i det, som endda kan sende en på skadestuen. Dette vil man kunne undgå hos en certificeret tatovør, da alting er steriliseret. Hvis man selv bestiller alt udstyret, så lever billigt udstyr fra nettet heller ikke altid op til standarden, og kan endda gøre permanent skade på din krop i form af arvæv og andet.

Risiko for at gøre skade helbredet

Hvis man har en ven, som har en ven, så ved man oftest ikke hvem der sidst var stukket af deres nål. Hvis udstyret ikke er steriliseret ordentligt, så kan man risikere at få HIV, hepatitis A eller B og få permanente arvæv på kroppen. Man kan også blive smittet med bakterier der fremkalder sygdomme som tuberkulose eller gule stafylokokker. Mange af de sygdomme man kan få, er en livslangkamp, og den risiko er ikke værd at tage.

Det at tatovere, det er ikke det samme som at tegne

Når man tegner eller maler, så er det meget nemt at viske ud eller male over, men det kan man ikke med tatoveringer. Man kan eventuelt få en ven til at tegne den tatovering man gerne vil have på et stykke papir, og så få en certificeret tatovør til at tatovere den. Det at tatovere hjemmefra er ikke et lovreguleret erhverv. En amatørtatovør, der ønsker at udføre hjemmetatoveringer, er på ingen måde eksperter. De mangler uddannelse og erfaring, og er endvidere ikke forpligtet af loven til at udøve en steriliseret og sikker oplevelse.

Overvejer du at få en tatovering?

Hvis du overvejer det, så kan du gå ned og snakke med en lokal tatovør om hvor og hvilken tatovering du gerne vil have. En certificeret tatovør København, vil kunne sikre dig en tryg oplevelse, med den rette vejledning til hvordan du skal rense tatoveringen efterfølgende.

admini

Back to top